6.23.2009

1ο Kosmos Festival.

Η On Stage και ο Kosmos 93,6 παρουσιάζουν το 1ο Kosmos Festival, ένα νέο διήμερο φεστιβάλ, που στην πρώτη του διοργάνωση έρχεται γεμάτο με 11 ώρες μουσικής, από 9 μουσικά σχήματα, που μοιράζονται σε δύο σκηνές! Από το νεοσύστατο φεστιβάλ δεν λείπουν και παράλληλες δράσεις, με σεμινάρια χορού, μουσικά εργαστήρια, γεύσεις, διαλέξεις και προβολές!
Η Οn Stage, μετά τα δύο Womad Festival και τα Ethnic και Jazz Festivals που διοργάνωσε με επιτυχία στις αρχές τις δεκαετίας, και τα οποία άνοιξαν το δρόμο για την ακμή της world μουσικής στην χώρα μας, και το Kosmos 93,6, το ραδιόφωνο που υποστηρίζει εδώ και 8 χρόνια τις μουσικές αυτές, κατέληξαν στο να δημιουργήσουν μία διήμερη μουσική πανδαισία που θα ταρακουνήσει το καλοκαίρι μας!
Το Kosmos Festival θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουνίου και 1η Ιουλίου στον Ιππικό Όμιλο στο Γουδή φιλοξενώντας ονόματα όπως τον Solomon Burke, τον Νicola Conte, την Yasmin Levy, την Sophie Delila, τους Burger Project, τους Οrishas, τους Βajofondo, τους Τinariwen και τους Dub Inc.

Στο πλούσιο line up του, με σπουδαία ονόματα, ξεχωρίζει ένα πραγματικό κρυφό διαμάντι για τη σημερινή έθνικ μουσική σκηνή. Οι Tinariwen, οι αντάρτες της φυλής των Τουαρέγκ, που ζουν στην έρημο της Σαχάρας και που άφησαν τα Καλάζνικοφ για να πιάσουν τις ηλεκτρικές κιθάρες.

Οι Tinariwen, τραγουδούν για την απελευθέρωση του λαού τους και τον ένοπλο αγώνα ανεξαρτησίας. Μετά την εμφάνισή τους στο Festival Au Desert στο Μάλι έγιναν γνωστοί παγκοσμίως.

Θαυμαστές τους και επηρεασμένοι από τη μουσική τους δηλώνουν ο Thom Yorke των Radiohead, o Damon Albarn των Gorrilaz, ο Chris Martin των Coldplay, o Bono των U2 και ο Robert Plant που έχει συνεργαστεί μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου