6.21.2009

Το 1ο κρούσμα στην Ζάκυνθο.

Θετικός στον ιό της γρίπης βρέθηκε ένας από τους τρείς τουρίστες που νοσηλεύτηκαν για λίγο στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Σύμφωνα και με επίσημη ανακοίνωση του Νοσοκομείου, από τα τρία περιστατικά ασθενών υπόπτων για νόσηση από τον ιό της νέας γρίπης ελήφθησαν δείγματα φαρυγγικού επιχρίσματος τα οποία και εστάλησαν για έλεγχο στο Ινστιτούτο PASTEUR. Όπως αποδείχθηκε, από τα τρία δείγματα το ένα, που αφορά 74χρονο μόνιμο κάτοικο του εξωτερικού, βρέθηκε θετικό.

Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι ο ασθενής βρίσκεται σε καλή κατάσταση, με ήπια συμπτώματα και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο. Τέθηκε άμεσα σε αντιίκη αγωγή, σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ και είναι σε φάση βελτίωσης, ενώ θα παραμείνει απομονωμένος στο σπίτι του μέχρι να συμπληρωθεί ένα διάστημα 7 έως 10 ημερών οπότε και ο ιός παύει να είναι μεταδοτικός. Σε προληπτική αγωγή τέθηκαν και τα άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος που μένουν στο ίδιο σπίτι και ήρθαν σε στενή επαφή μαζί του.


Όσον αφορά στα άλλα δύο περιστατικά, το ένα είναι αρνητικό και για το άλλο αναμένεται ακόμη η απάντηση από το Ινστιτούτο PASTEUR. Κανείς από τους δύο ασθενείς δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

«Διευκρινίζουμε ότι δεν συντρέχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας για τη κοινότητα»
σημειώνεται από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Ζακύνθου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου