2.09.2010

Οι 100 Αγαπημένες ταινίες της Δεκαετίας 2000-2009.

Ποιες είναι οι 100 πιο αγαπημένες ταινίες
της δεκαετίας, που μόλις συμπληρώθηκε;


Το κινηματογραφικό site CinemaNews.gr γιορτάζει τα πρώτα 10 του χρόνια και παρουσιάζει ένα μεγάλο αφιέρωμα με τις πιο ξεχωριστές κινηματογραφικές στιγμές από την δεκαετία των 00’s. «Amelie», «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», «Memento», «Άδωξοι Μπάσταρδη», «Κρυμμένος» και πολλές ακόμα αγαπημένες ταινίες βρήκαν μια θέση σε αυτή την εντυπωσιακή λίστα.

Ανάμεσα στις 100 αγαπημένες ταινίες βρίσκονται μεγάλες εμπορικές επιτυχίες, όπως η τριλογία του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» αλλά και η τριλογία του κατασκόπου «Bourne» με τον Matt Damon.

Ο Quentin Tarantino κερδίζει 2 θέσεις με το «Kill Bill» και το φετινό «Άδωξοι Μπάσταρδη» όσες και ο σκοτεινός Cristopher Nolan με τα «Dark Knight» και «Memento». Από το Top 100 δε θα μπορούσε να λείπει το απόλυτο blockbuster του James Cameron «Avatar», ο ασύλληπτος «Λαβύρινθος του Πάνα» και η πρώτη ταινία των «Πειρατών της Καραϊβικής».

Πέρα όμως από τις γνωστές ταινίες η λίστα κρύβει και μικρά διαμαντάκια, ταινίες που πέρασαν απαρατήρητες στην πρώτη τους προβολή και αξίζουν να τις αναζητήσετε στο dvd club για μια δεύτερη ευκαιρία. Ανάμεσά τους το ντοκιμαντέρ «Ανδρας Αγνώστων Στοιχείων», το θρίλερ «[Rec]», η ανατρεπτική κωμωδία «Anchorman», το κοινωνικό δράμα «Half Nelson», το μινιμαλιστικό «Nobody Knows» και οι «Οι Αρμονίες Του Werckmeister» από την Ουγγαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου