2.03.2010

Δεν ξεχνώ... (μην ξεχνάς)!

Ο «γαλάζιος» δήμαρχος της Ζακύνθου, Ακης Τσαγκαρόπουλος, μαζί με τρία ακόμη άτομα κατηγορούνται, σε βαθμό κακουργήματος, για απόπειρα εμπρησμού των γραφείων της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου με σκοπό την καταστροφή των ενοχοποιητικών εγγράφων-αποδεικτικών στοιχείων για το οικονομικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται.


Τα δάνεια που τσέπωσαν:

Το πρώτο δάνειο, που ελήφθη στις 29.9.2006 από την Τράπεζα Πειραιώς, αφορούσε το ποσό των 1.400.000 ευρώ, το δεύτερο από την ίδια τράπεζα στις 18.5.2007 αφορούσε το ποσό των 9.600.000 ευρώ και το τρίτο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων αφορούσε το ποσό των 300.000 ευρώ


Οι κυριότερες ''σκοτεινές'' υποθέσεις που εμπλέκεται ο Δήμαρχος είναι οι εξής:

* Υπόθεση εργαζομένων στο πρόγραμμα μερικής απασχόλησης. Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3250/04 προσελήφθησαν στο Δήμο Ζακύνθου, και από 16/12/2005 έως 16/6/2006) 21 συνολικά εργαζόμενοι, οι οποίοι αν και ο δήμος εισέπραξε από το ΥΠΕΣΔΑ το ποσό που αναγράφεται στον απολογισμό του (282.000 ευρώ) οι ανωτέρω ουδέποτε έλαβαν αποδοχές, ουδέποτε εμφανίστηκαν ως εργαζόμενοι στον δήμο και ουδέποτε κατεβλήθησαν οι ασφαλιστικές εισφορές τους προς το ΙΚΑ Ζακύνθου...

* Είσπραξη τελών Δήμου Ζακύνθου: Μαύρη τρύπα στην είσπραξη των τελών
παρεπιδημούντων, συνολικού ύψους 1.150.000 ευρώ... και ταυτόχρονα δεν έχουν εμφανιστεί πουθενά οι σχετικοί βεβαιωτικοί κατάλογοι...

* Αναπτυξιακές εταιρείες «μαϊμού»: Καταγγέλλεται ότι οι αναπτυξιακές ΔΑΕΖ και ΑΔΑΖ υποκρύπτουν σκοτεινές συναλλαγές και ζητείται η έρευνα σε βάθος.

* Αλληλόχρεος λογαριασμός Εμπορικής Τραπέζης: Καταγγέλλεται ότι σύμφωνα με την 132/28.3.2005 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αυξήθηκε το όριο λογαριασμού υπερανάληψης στο ύψος των 2.500.000 ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος ΘΗΣΕΑ. Καίτοι δεν ολοκληρώθηκε κανένα έργο του ΘΗΣΕΑ, το ποσό διατέθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση και με άγνωστο σκοπό, παρανόμως.

* Αποχέτευση Δήμου Ζακύνθου: Να ελεγχθούν σε αντιπαραβολή οι εκροές από το Περιφερειακό Ταμείο προς τον Δήμο Ζακύνθου για την αποπληρωμή των εργολάβων του έργου αποχέτευσης και οι αντίστοιχες ημερομηνίες πληρωμής του δήμου στους εργολάβους.

.....................................................................................................................................................bravo!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου