1.15.2010

Βαθμολογία 100 ημερών στα πρόσωπα τις κυβέρνησης.

--ΓΑΠ: Όλοι νομίζω θα του βάλουμε προβιβάσιμο βαθμό, γιατί απλά ήταν πολύ καλύτερος απ' ότι φοβόμασταν ότι θα είναι. Και βιογραφικά και διαβουλεύσεις είχαμε και δημόσιες διεθνείς σχέσεις. Θέλει να δουλέψει λίγο το νεύρο του, πιο γρήγορα αντανακλαστικά, και σταθερές απσφάσεις. Βαθμός 7
--Πάγκαλος: Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν. Και τις αρρυθμιούλες τις είχε η κυβέρνηση και τις κοντρίτσες και τα λάθη. Ψιλοβοήθησε στο λιμάνι, αλλά κάτω από τη βάση 4.
--Ραγκούσης: Παρήγαγε πολιτική, έκανε ρήξεις (stage, καλλικράτης, εκλογικός νόμος, μετανάστες) σε λίγο πολιτικό χρόνο, εκμεταλλεύεται και την καλή μαρτυρία επικοινωνιακά. Μένει να κριθεί για την ορθότητα των επιλογών του, αλλά και στο συμμάζεμα του δημόσιου τομέα. Πάντως ήταν από τα υπουργεία που δουλεύτηκαν και προεκλογικά. Άνετα 8.
--Κατσέλη: Θέλει αλλά μάλλον δεν μπορεί. Δυσκολεύται στο πάντρεμα του σοσιαλισμού με την πραγματική οικονομία, όπως και ο σύζυγος. Νομοθέτησε τη ρύθμιση των χρεών, αλλά τα δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι τεράστια και η ώθηση που υποσχόταν να τις δώσει προεκλογικά, έμεινε στα λόγια. 4 με το ζορι.
--Χρυσοχοίδης: Με προίκα αφάγωτη, ο επικοινωνιακός γαμπρός της κυβέρνησης, ήταν στις καρδιες όλων τις πρώτες 100 ημέρες, αν και τα αποτελέσματα του δεν είναι εξίσου εντυπωσιακά με τις περγαμηνές του. Πέρασε ανώδυνα το Πολυτεχνείο και τα Δεκεμβριανά, αλλά παραλίγο να καταστρατηγήσει μερικά άρθρα του Συντάγματος. Θα κριθεί πλέον όχι στην τρομοκρατία,αλλά στη καθημερινότητα. Αναγκαστικά, αφού τον θέλει το γυαλί 9.
--Ρέππας: Πέρασε και δεν ακούμπησε, περιμένουμε νέα του. Προς το παρόν 4.
--Μπιρμπίλη: Έκανε το λάθος να τραβήξει τα φώτα στην ορκομωσία με τον αντικομφορμισό της, οπότε αφού η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, ήρθε και η ιστορία με την απόσυρση και τα τέλη και ανάγκασε τον ΓΑΠ στην πρώτη του συγγνώμη. Θέλει πολλή δουλειά και μάλλον έχει σπαταλήσει πολιτικό κεφάλαιο. Κρίμα 4.
--Βενιζέλος: Στο πιο ξεκούραστο υπουργείο για πολιτικό, με τα ρουσφετάκια του, τα στρατοπεδάκια του και τις παρελάσεις θα ξεχειμωνιάσει μια χαρά. Πετά και καμιά τουφεκία που και που, έκανε και την μαγκια του με τους επιθεωρητές της ΕΕ. Άκοπα το δημοκρατικό 5.


--Ξενογιαννακοπούλου: Διαχειρήστηκε με επιτυχία την πανδημία, παρά το ντεσαβαντάζ του εμβολιασμού, άνοιξε και 90 κλινες ΜΕΘ, ακύρωσε και κάτι δωράκια του Μητσάρα, αλλά δυστυχώς τα (πολύ) δύσκολα τώρα έρχονται και δίχως σάλιο (που λέει και ο Λοβέρδος). Κουράγιο 7.
--Λοβέρδος: ¨Εχει να διαχειριστεί το σημαντικότερο πρόβλημα του μέλλοντος μας, αλλά παίζει συνέχεια καθυστέρηση. Μεγαλύτερο άγχος φαίνεται να έχει, λες και θα υποθηκευτεί το πολιτικό του μέλλον από τυχόν αποτυχία του και θα τσαλακωθέι η τέλεια χωρίστρα. Έχει ικανότητες περιμένουμε περισσότερη ουσία 5.
--Διαμαντοπούλου: Αν δεν έβγαινε και στο mega που και που θα νομίζαμε ότι υπουργός είναι ο Πανάρετος. Κρίμα και ήταν υπεύθυνη προγράμματος 3.
--Γερουλάνος: Την 100η μέρα έβαλε τρίποντο με το σκούπισμα που ξεκίνησε στη ΕΡΤ, υποσχέθηκε να κόψει και την κιτσαρία της Eurovision, που είχε γίνει το soundtrack της γαλάζιας κυβέρνησης. Αν συνεχίσει, είναι και ομορφούλης θα πάρει πόντους 6.
--Μπατζέλη: Ξεκίνησε με σούζες, μοίρασε και κάποια λεφτά στους αγρότες, αλλά οι μηχανές είναι αναμμένες. Μπήκε για να φέρει λεφτά από την ΕΕ, αλλά το μαρούλι ακόμη να φανεί. Με άγχος 5.
--Καστανίδης: Δεν είναι και σε πιασάρικο υπουργείο, θήτευσε και αυτός στα παράθυρα. Αφού δεν είχαμε καμία απόδραση με υποβρύχιο 6.
-Δρούτσας. Αντ αυτού, δεν μας κήρυξε τον πόλεμο κανείς, δεν παραχωρήσαμε τίποτα, άρα πάει καλά. Και αυτός ομορφούλης με τα γιλεκάκια του, άνετα 8.
--Παπακωνσταντίνου: Το πουλαίν μου. Ο Νίκος Ξανθόπουλος της κυβέρνησης, τον περιφρονούν οι ξένοι, τον κακομεταχειρίζονται οι δικοί του, πρέπει να έχει να κοιμηθεί μήνες. Σκέτο δράμα. Πιο έμπιστος και λόγω φάτσας από την Κατσέλη, τον Αλογοσκούφη και τον Παπαθανασίου, τουλάχιστον δείχνει όχι απλά να προσπαθεί, αλλά ότι ξεπατώνεται στη δουλειά. Δεν έχει την πολυτέλεια για άλλα λάθη. Αν τη πηδήξει φέτος, την έβγαλε καθαρή (μαζί του και εμείς). 7
--Υφυπουργοί: Πολύ νωρίς για να κριθεί το τσικό της κυβέρνησης (ιδίως ο Ντόλιος!).

από www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου