1.30.2010

Τραγούδια που έγιναν ταινίες ή το αντίθετο.


Κινηματογράφος και μουσική είχαν πάντα μία αμφίδρομη σχέση. Και τα δύο μέρη ενέπνεαν ιδέες στους δημιουργούς κι έτσι είχαμε ταινίες που τουλάχιστον ο τίτλος τους ήταν βασισμένος σε κάποιο γνωστό τραγούδι και αντίστοιχα, τραγούδια που οι συνθέτες τους πήραν την αρχική ιδέα από τον τίτλο ή τους ήρωες κάποιας ταινίας.


Οι Queen ήταν ένα συγκρότημα με καλές σχέσεις με τον κινηματογράφο. Το άλμπουμ τους Α Night At The Opera (1975) έχει δανεισθεί τον τίτλο του από την ομώνυμη ταινία του 1935 και το Α Day At The Races (1976) είναι κι αυτό, όπως και το προηγούμενο, πετυχημένη ταινία των Marx Brothers, από το 1937.

Το Walk On The Wild Side από το άλμπουμ Transformer, που κυκλοφόρησε το 1972 ο Lou Reed, είναι εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα που έγραψε το 1956 ο Nelson Algren και οδήγησε στην πετυχημένη κινηματογραφική μεταφορά του το 1962, στην ταινία που αναβιώνει τη Νέα Ορλεάνη της δεκαετίας του '30, με πρωταγωνιστές τούς Jane Fonta, Lawrence Harvey και Barbara Stanwyck.

Οι Cornershop, συγκρότημα από το Λονδίνο που είχε ανάμεσα στα μέλη του και μουσικούς με καταγωγή από την Ινδία, το 1998 γνωρίζουν μία μεγάλη επιτυχία με το Brimfull Of Asha, που αναφέρεται στην ινδή τραγουδίστρια Asha Bhosle, της οποίας η φωνή, αν και ποτέ δεν εμφανίστηκε η ίδια στη μεγάλη οθόνη, έχει αντικαταστήσει τη φωνή δεκάδων πρωταγωνιστριών στις παραγωγές του Bollywood.


Το συγκρότημα Gorillaz δημιουργήθηκε το 1998 από τον Damon Albarn, που ήταν βασικό μέλος του συγκροτήματος των Blur. Η μεγάλη επιτυχία τους Dirty Harry βασίστηκε στον γνωστό χαρακτήρα Harry Callachan που καθιέρωσε ο Clint Eastwood στη δεκαετία του '70.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου