1.13.2010

Ένα ερασιτεχνικό φιλμάκι 300 δολαρίων, εισιτήριο για καριέρα στο Hollywood.

Δείτε το video εδώ!!!!

Το internet έχει δείξει κατά καιρούς ότι μπορεί να δώσει ευκαιρίες σε νέους και ταλαντούχους ανθρώπους, με πάθος για αυτό που κάνουν. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Fede Alvarez, ενός νεαρού από την Ουρουγουάη, που δημιούργησε ένα πεντάλεπτο video με τίτλο «Ataque de Panico!» (Panic Attack) και το ανέβασε στο YouTube. Τα υπόλοιπα ανήκουν στην (διαδικτυακή) ιστορία. Μέχρι σήμερα περισσότερα από 5 εκατομμύρια ζευγάρια μάτια το έχουν δει. Ανάμεσά τους και ο γνωστός σκηνοθέτης Sam Raimi που προσέφερε στον Fede Alvarez 30 εκ. δολάρια για να κάνει τη δική του ταινία μεγάλου μήκους.

To video είναι άκρως υποβλητικό και απεικονίζει γιγαντιαία ρομπότ που εισβάλλουν και καταστρέφουν την πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, Μοντεβιδέο. Καθόλου άσχημα για μια προσπάθεια που κόστισε μόλις… 300 δολάρια. Όπως δήλωσε ο Alvarez που πλέον απολαμβάνει τα φώτα της δημοσιότητας, το video «ανέβηκε» μια Πέμπτη και μέχρι την επόμενη Δευτέρα το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο ήταν γεμάτο από προτάσεις Χολυγουντιανών στούντιο!

Τελικά η συμφωνία έκλεισε με την εταιρία του σκηνοθέτη του «Spiderman», Sam Raimi. Η πρόταση όμως είναι συγκεκριμένη, καθώς ο Raimi ζητά από τον Alvarez να δημιουργήσει ένα σενάριο ταινίας μεγάλου μήκους με βάση το πεντάλεπτο video του YouTube. Στη συνέχεια θα σκηνοθετήσει το εγχείρημα και εάν όλα πάνε καλά μια λαμπερή καριέρα θα ανοιχτεί μπροστά του.

Μετά από όλα αυτά… μια απορία στριφογυρίζει στο μυαλό μας: Άραγε δεν υπάρχουν νεαροί άνθρωποι στη δική μας χώρα με εξίσου καλές ιδέες, 300 Ευρώ, το απαραίτητο κέφι, πρόσβαση στο internet και ελεύθερο χρόνο; Ή μήπως οι αυτοί οι άνθρωποι παραείναι απασχολημένοι να απολαμβάνουν το καφεδάκι τους και τις βόλτες στα “in” μαγαζιά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου