1.21.2010

Ο απίθανος Γιώργος...

Με κάποιο τρόπο έπρεπε να συνδυάσω
1) Έμπνευση για σημερινό θέμα
2) Σχόλιο για Παπανδρέου και
3) Μια αναφορά στη νέα έκδοση του Sherlock Holmes.
Μια που έχω καιρό να παρουσιάσω «Έλληνες στο Hollywood», ας αρπάξω την ευκαιρία να κάνω ένα σχολιασμό – τουρλουμπούκι.


1) Τι κοινό έχει ο πρωθυπουργός με το διάσημο Βρετανό ντετέκτιβ;Η ανικανότητά τους και η σχετική τύχη τους.
Η διαφορά είναι πως ο δεύτερος βγάζει σε πέρας τις αποστολές του. Για τον πρώτο, δε θα πω τίποτα, αν και έχω ξεπεράσει ήδη το όριο της υποκειμενικότητας.

2) Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η διαφορά ανάμεσα στις δύο μεγάλες επιχειρήσεις κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα, αν όχι, αυξάνεται. Η εικόνα του ΠΑΣΟΚ (και του Παπανδρέου) είναι ακόμα πολύ φρέσκια, σε αντίθεση μ’αυτή της Νέας Δημοκρατίας που παραμένει το ίδιο μουχλιασμένη και αποκρουστική. Οι Έλληνες εξακολουθούμε να αποφασίζουμε διά της ατόπου απαγωγής. Διαλέγουμε ότι περισσεύει.
Οι «σοσιαλιστές» θα παραμείνουν ψηλά στις προτιμήσεις μας και για έναν ακόμη λόγο. Παρά το μικρό δείγμα γραφής, δεν έχει σημειωθεί ή αποκαλυφθεί ακόμα κάποιο σκάνδαλο. Είναι προσεκτικοί στις λαμογιές τους και δίνουν την εντύπωση πως κυβερνούν σεμνά και ταπεινά. Υπάρχουν φυσικά εξαιρέσεις, αλλά η αναπόφευκτη σύγκριση που γίνεται με τους προκατόχους τους, τούς βγάζει κερδισμένους. Φτάσαμε στο σημείο να είμαστε χαρούμενοι όταν οι πολιτικοί δεν προκαλούν. Όταν κάνουν το αυτονόητο δηλαδή.

3) Έχασα την ευκαιρία να δω το Avatar σε κινηματογραφική αίθουσα, αλλά δε θα κάνω το ίδιο και με τον Sherlock Holmes. Δύο από τις αγαπημένες μου ταινίες είναι το Snatch και το Lock, Stock and Two Smoking Barrels, αμφότερες του Guy Ritchie. Ο άνθρωπος είναι ίσως ο καλύτερος σκηνοθέτης του κόσμου, αλλά έχει αδικήσει πολύ τον εαυτό του. Ίσως να φταίει ο έκλυτος βίος του με τη Madonna. Μετά από πολύ καιρό, ο Βρετανός επιστρέφει με τη διασκευή του Holmes. Απ’όσα είδα στο trailer, πρόκειται για αριστούργημα και θα πάω να το απολαύσω από κοντά. Τι σκατά σινεφίλ είμαι αν βολεύομαι ανηλεώς με το downloading;

από www.mediasoup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου