3.14.2010

Η ατελείωτη σαπουνόπερα των βρετανικών γηπέδων

Η αφαίρεση του περιβραχιόνιου του αρχηγού της Εθνικής Αγγλίας από τον Τζον Τέρι εξαιτίας έντονων εξωγηπεδικών και εξωσυζυγικών δραστηριοτήτων είναι μόνο το πιο πρόσφατο κεφάλαιο στο μεγάλο βιβλίο των σκανδάλων που ακολουθούν εδώ και χρόνια πολλούς από τους σταρ της μπάλας στο «Νησί».

Η αποκάλυψη της εξωσυζυγικής περιπέτειας του αρχηγού της Τσέλσι –αλλά και της Εθνικής Αγγλίας πριν από την «καρατόμησή» του εδώ και λίγες μέρες–, Τζον Τέρι, με τη Βανέσα Περονσέλ, το πρώην «κορίτσι του φίλου» και συμπαίκτη του Γουέιν Μπριτζ, ήταν το πιο πρόσφατο επεισόδιο ενός ατελείωτου σκανδαλιστικού ριάλιτι που παίζεται εδώ και τέσσερις περίπου δεκαετίες στην αρένα των βρετανικών μίντια.

Η περίπτωση του Τέρι «πούλησε» ιδιαίτερα, καθώς αφορούσε σε ένα χαρακτήρα που θεωρούνταν «πρότυπο» – είχε μάλιστα ανακηρυχτεί «μπαμπάς της χρονιάς» για το 2009 από σχετικό διαγωνισμό μεγάλης εταιρείας τροφίμων. Η έκρηξη όμως της «βόμβας Περονσέλ» έβγαλε στην επιφάνεια ένα σωρό από παράπλευρες πληροφορίες γύρω από το σύνολο του οικογενειακού περιβάλλοντος του αρχηγού, που άρχισαν ν’ αλλοιώνουν επικίνδυνα το πορτρέτο του: πέρα από κατ’ εξακολούθηση άπιστος σύζυγος, ο Τέρι παρουσιάζεται πια επίσης σαν φιλάργυρος (γράφτηκε ότι αξίωσε 10.000 λίρες από έναν ρεπόρτερ για πριβέ ξενάγηση στο προπονητήριο της Τσέλσι στο Σάρεϊ) και εθισμένος στον τζόγο, ενώ η μητέρα κι η πεθερά του χρεώνονται με την κακή συνήθεια των μικροκλοπών σε καταστήματα, ο δε πατέρας του είχε κατηγορηθεί τον περασμένο Νοέμβριο για διακίνηση και εμπορία μικροποσότητας ναρκωτικών.

Στον πρώτο αγώνα αφότου είχε ξεσπάσει το σούσουρο, οι οπαδοί της Μπέρνλι τον υποδέχτηκαν ως φιλοξενούμενό τους, φωνάζοντας εν χορώ «πάντα ίδιος ήσουν, ένας απατεώνας!». Τελικά ο Τέρι δεν απέφυγε την «ατίμωση» της αφαίρεσης του περιβραχιόνιου του αρχηγού της Εθνικής, η οποία του ανακοινώθηκε επίσημα στις 5 Φεβρουαρίου από τον προπονητή Φάμπιο Καπέλο σε μια 12λεπτη μεταξύ τους συνάντηση στο «Γουέμπλεϊ».

Ένα από τα (πολλά) ευτράπελα της ιστορίας είναι ότι και οι δύο υποψήφιοι διάδοχοι του Τέρι, ο Ρίο Φέρντιναντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Στίβεν Τζέραρντ της Λίβερπουλ, δεν υπολείπονταν μέχρι σήμερα σε εξωγηπεδικές ατασθαλίες που κατέληξαν πρωτοσέλιδα στα ταμπλόιντ: ο πρώτος, ο οποίος και ανέλαβε τελικά την αρχηγία, έχει ιστορικό κάμποσων κλήσεων για υπερβολική ταχύτητα, ενώ στα 19 του χρόνια είχε επίσης συλληφθεί να οδηγεί μεθυσμένος, γεγονός που του στοίχισε ένα πιο πρώιμο ντεμπούτο στην Εθνική Oμάδα.

Πάνω απ’ όλα, βέβαια, ο Ρίο Φέρντιναντ στιγμάτισε την καριέρα του το 2003, όταν «ξέχασε», σύμφωνα με δήλωσή του, να παραστεί σε προγραμματισμένο τεστ αντιντόπινγκ, κάτι που πλήρωσε μένοντας για οκτώ μήνες εκτός γηπέδων. Από την πλευρά του ο Στίβεν Τζέραρντ πέρασε μία νύχτα στο κρατητήριο και στη συνέχεια μια τρίμηνη δικαστική περιπέτεια (με το αντίστοιχο πρέσινγκ των μίντια), ύστερα από ένα άγριο κυριακάτικο βράδυ του Δεκεμβρίου του 2008, όταν και κατηγορήθηκε, μαζί με άλλους έξι φίλους του, για τον ξυλοδαρμό ενός DJ σε μπαρ της πόλης Σάουθπορτ. Η υπερασπιστική γραμμή της «αυτοάμυνας» απάλλαξε εν τέλει τον αρχηγό της Λίβερπουλ.

Δείτε εδώ όλο το ρεπορτάζ του ''Ταχυδρόμου''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου