3.14.2010

Αφαντος ο φάκελος του Βατοπαιδίου

Από το Βήμα



Δεκάδες φάκελοι, μαζί τους και ένας φωριαμός φύλαξης εγγράφων και συμβολαίων που αφορούσαν το σκάνδαλο Βατοπαιδίου, έκαναν φτερά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως καταγγέλλει η υπουργός κυρία Κατερίνα Μπατζελή: «Σε ολόκληρο το υπουργείο δεν υπήρχε ούτε ένα χαρτί που να αφορούσε το Βατοπαίδι,η λέξη Βατοπαίδι δεν υπήρχε πουθενά,αν και όλες οι πράξεις έγιναν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου» βεβαίωσε μιλώντας στο «Βήμα» ο γενικός γραμματέας κ. Γ.Κανελλόπουλος , ο οποίος χαρακτήρισε την όλη υπόθεση «πρωτοφανή».


Ηδη, ανέφερε ο κ. Κανελλόπουλος, επενέβη ο εισαγγελέας, ο οποίος άσκησε συμπληρωματική ποινή δίωξη για κλοπή κυβερνητικών εγγράφων εναντίον της πρώην διευθύντριας Πολιτικής Γης κυρίας ΣταματίναςΜαντέλη, η οποία είναι ήδη κατηγορούμενη για το σκάνδαλο και παραδέχθηκε ότι πράγματι πήρε τους φακέλους που αφορούσαν την υπόθεση στο σπίτι της, όταν συνταξιοδοτήθηκε.

Υστερα από έρευνα σε όλες τις υπηρεσίες βρέθηκε τελικά ένας ξεχασμένος σκληρός δίσκος στη Διεύθυνση Περιουσίας και εξετάζεται αρμοδίως. Στον δίσκο αυτόν βρέθηκαν, αναφέρει ο κ. Κανελλόπουλος, τα πρώτα συμβόλαια με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, τα οποία εστάλησαν χθες στον εισαγγελέα και στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

«Πρόκειται για καθαρή περίπτωση κλοπής δημοσίων εγγράφων,απαραίτητων για τη διαλεύκανση της υπόθεσης που εξετάζει τώρα η Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή» είπε ο κ. Κανελλόπουλος, για να προσθέσει ότι «κάποιοι επιχείρησαν να τα εξαφανίσουν για ευνόητους λόγους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου