3.22.2010

Παγίδευσαν πρώην υπουργούς στη Βρετανία

Μία εκπομπή του Channel 4 έστησε εταιρία μαϊμού και οι ρεπόρτερ προσποιούμενοι στελέχη επιχειρήσεων που έκαναν δημόσιες σχέσεις και λόμπινγκ, χρησιμοποιώντας πάντα κρυφή κάμερα, πρότειναν σε τέσσερις τέως υπουργούς της κυβέρνησης του πρώην πρωθυπουργού της Αγγλίας Τόνυ Μπλερ να μεσολαβήσουν για να κάνουν τις "δουλειές" τους έναντι αμοιβής.

Σύμφωνα με το καταγεγραμμένο τηλεοπτικό υλικό κανένας από τους τέως υπουργούς δεν απάντησε αρνητικά στις προτάσεις για διαμεσολάβηση ζητώντας ούτε λίγο ούτε πολύ για τις υπηρεσίες τους έως και 5 χιλιάδες λίρες ημερησίως.

Συνολικά, 20 πολιτικούς, προσέγγισε και παγίδευσε η "ψεύτικη" εταιρεία λόμπινγκ "Άντερσον Πέρι και Συνεργάτες" η οποία στην πραγματικότητα ήταν μια παραγωγή του γνωστού τηλεοπτικού σταθμού.

Από αυτούς, οι δεκαπέντε συμφώνησαν να...
συναντηθούν, ενώ δέκα κλήθηκαν για συνεντεύξεις, συμπεριλαμβανομένων της Βαρόνης Σάλλυ Μόργκαν, πρώην συμβουλου του Τόνι Μπλέρ.

Η πρώην υφυπουργός υγείας Πατρίσια Χίουιτ υποστήριξε ότι με 3.000 λίρες ημερησίως θα μπορούσε να βοηθήσει τους πελάτες της ώστε να επηρεαστεί η δικαιοσύνη! Ο πρώην υπουργός άμυνας, Τζεφρυ Χουν υποσχέθηκε και αυτός ότι με 3.000 λίρες θα οδηγούσε μια αντιπροσωπεία πελατών να συναντηθεί με άλλους υπουργούς για να διευθετηθεί το πρόβλημά τους.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών Στέφεν Μπόυγερ ισχυρίστηκε ότι κατάφερε να γλυτώσει μία εταιρία σιδηροδρόμων από εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες, χρησιμοποιώντας την επιρροή του σε ένα μέλος της Βουλής των Λόρδων. Ο Μπόυγερ ισχυρίστηκε επίσης ότι είχε ενισχύσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα της "Tesco" μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Βρετανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου