3.06.2010

Μερικές από τις συναυλίες του καλοκαιριού

To εφετινό συναυλιακό καλοκαίρι θα αποτελέσει crash test για τις περισσότερες εταιρείες συναυλιών, οι οποίες όπως φαίνεται, αν και δεν γνωρίζουν ακόμη αν ο χώρος θα υποστεί τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, έχουν ήδη «κλείσει» πολλά και σημαντικά ονόματα από όλους τους χώρους της μουσικής. Από τον γερόλυκο Μπομπ Ντίλαν και τη «μαύρη Αφροδίτη» Ριάνα, τον «νονό» της ηλεκτροπόπ Ζαν-Μισέλ Ζαρ αλλά και τους U2, πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που θα δοκιμάσουν εφέτος τις αντοχές της τσέπης του Ελληνα.

Την ποπ στολή του θα φορέσει εφέτος το γνωστό Rockwave Festival στη Μαλακάσα, 10 και 11 Ιουλίου, και θα φιλοξενήσει, πρώτον, το εμπορικότερο συγκρότημα της χρονιάς που πέρασε, τους Βlackeyed Ρeas, δεύτερον, τους σταρ στη χώρα μας Faithless και, τρίτον, ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα όλων των εποχών, τους σπουδαίους Μassive Αttack. Το Sonisphere Festival που έχουμε ήδη ανακοινώσει θα αποτελέσει χωρίς αμφιβολία το εμπορικό συναυλιακά γεγονός της χρονιάς αφού τέσσερα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα του χέβι μέταλ θα εμφανιστούν στην ίδια σκηνή- της Μαλακάσας- στις 24 Ιουνίου. Πρόκειται για τους Μetallica, Slayer, Μegadeth και Αnthrax. Τέλος το Εjekt Festival θα πραγματοποιηθεί στις 12 και 13 Ιουλίου, αλλά τα ονόματα που θα συμμετάσχουν δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Θα καλυφθεί όμως απολύτως και το γούστο των παλαιοροκάδων με τον ερχομό ενός εκ των πιο επιτυχημένων συγκροτημάτων στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής, των Αerosmith, στις 20 Ιουνίου στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Ο Ζαν-Μισέλ Ζαρ θα επισκεφθεί μια ακόμη φορά τη χώρα μας. Στις 30 Μαΐου θα εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη και 1 Ιουνίου στην Αθήνα, φυσικά υπό τους ηλεκτρονικούς ήχους που πάντα συνδυάζει με εντυπωσιακό σόου.

Σόου όμως έχουν να επιδείξουν και οι γερμανοί Rammstein οι οποίοι και σοκάρουν με τα βίντεο και τα εξώφυλλα των δίσκων τους αλλά εκεί όπου τα δίνουν όλα είναι οι συναυλίες με τον συνδυασμό εντυπωσιακών πυροτεχνημάτων και σκληρών ροκ ήχων.

Αναμένοντας ακόμη πληθώρα καλλιτεχνών δεν πρέπει να ξεχνάμε τη μοναδική συναυλία των U2 στις 3 Σεπτεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο αλλά και τη νέα εμφάνιση της πιο επιτυχημένης τζαζ τραγουδίστριας των τελευταίων χρόνων της Νόρα Τζόουνς , την οποία μάλλον θα απολαύσουμε τον Ιούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου