4.19.2010

Καλλικράτης: Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ


Εντείνονται οι πιέσεις και οι διαγκωνισμοί στα δύο μεγάλα κόμματα με επίκεντρο την επιλογή των υποψηφίων περιφερειαρχών που θα εκλεγούν τον προσεχή Νοέμβριο κατά τη διάρκεια των δημοτικών εκλογών.

Οι υποψήφιοι είναι πολλοί τόσο στην Ιπποκράτους όσο και στη Ρηγίλλης, αφού με τον νέο διοικητικό χάρτη της χώρας, τον επονομαζόμενο «Καλλικράτη», οι περιφερειάρχες θα έχουν αυξημένες αρμοδιότητες. Κατά πολλούς θα έχουν μεγαλύτερη ισχύ ακόμη και από τους τοπικούς βουλευτές, οπότε μπορεί να καταλάβει κανείς τη μάχη που δίνεται στο παρασκήνιο από τους επίδοξους υποψηφίους.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα:

- Στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιος θα κατέλθει από το ΠΑΣΟΚ, αν και ακούγεται το όνομα του Παναγιώτη Σκληρού. Από τη Νέα Δημοκρατία το χρίσμα θα πάρει ένας εκ των Διονύση Γάσπαρου (νομάρχη Ζακύνθου), Ξενοφώντα Βεργίνη (τέως βουλευτή Λευκάδος), Σπύρο Σπύρου (πρώην βουλευτή Κερκύρας) και Πέτρου Αλιβιζάτου (τέως βουλευτή Κεφαλληνίας και Ιθάκης). Αξιο μνείας πάντως είναι το γεγονός ότι βολιδοσκοπείται από τη Ρηγίλλης και η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ρόδη Κράτσα!

Διαβάστε εδώ όλο το ρεπορτάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου