4.22.2010

Ο Π. Ψωμιάδης προπηλάκισε νομαρχιακό σύμβουλο

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν χθες το απόγευμα στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης που μετατράπηκε σε ρινγκ. Πρωταγωνιστής και «πρωτοπυγχμάχος» ο νομάρχης κ. Π. Ψωμιάδης, ο οποίος χειροδίκησε κατά του νομαρχιακού συμβούλου κ. Ι. Μπίκου, που τόλμησε να κατηγορήσει τον αδελφό του κ. Διον. Ψωμιάδη, ο οποίος είναι εντεταλμένος σύμβουλος της νομαρχίας σε θέματα τεχνικών υπηρεσιών.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο πρώην αντινομάρχης κ. Μπίκος- ο οποίος τον Απρίλιο του 2008 απομακρύνθηκε από τις δύο Νομαρχιακές Επιτροπές (Διοίκησης και Ανάπτυξης) στις οποίες συμμετείχεκατηγόρησε τον εντεταλμένο σύμβουλο της νομαρχίας σε θέματα τεχνικών υπηρεσιών Διονύση Ψωμιάδη για ανυπαρξία έργου στον τομέα των αθλητικών υποδομών. Ο κ. Μπίκος αντέδρασε έντονα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για την κατασκευή κερκίδων και αποδυτηρίων, ύψους 45.000 ευρώ με απευθείας ανάθεση, ενός ερασιτεχνικού γηπέδου στη Νέα Ευκαρπία. Μάλιστα με ελαφρά ειρωνικό ύφος, όπως έλεγαν παριστάμενοι νομαρχιακοί σύμβουλοι, επεσήμανε ότι από την περίοδο που αντικαταστάθηκε ο περιφερειάρ χης Κεντρικής Μακεδονίας δεν γίνονται πολλές απευθείας αναθέσεις για αθλητικά έργα.

Ο αδελφός του νομάρχη, ο οποίος έχει διατελέσει και πρόεδρος της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) Μακεδονίας, ιδιαίτερα ενοχλημένος, λογομάχησε έντονα με τον κ. Μπίκο, ο οποίος τον κατηγόρησε νωρίτερα, λέγοντάς του: «Κατέστρεψες το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».

Ο νομάρχης αρχικά επιχείρησε να ηρεμήσει τα πνεύματα αλλά ο κ. Μπίκος τον αγνόησε και φέρεται να του απάντησε: «Είσαι για γέλια». Η απάντηση εξόργισε τον νομάρχη, ο οποίος όρμησε καταπάνω του σε έξαλλη κατάσταση. Τον έπιασε από τον γιακά και άρχισε να φωνάζει: «Αρκετά σε ανέχτηκα τόσα χρόνια, ζήτα συγνώμη» , ενώ πολλοί άκουσαν και λίγα «γαλλικά». Αιφνιδιασμένοι, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι προσπάθησαν να τους χωρίσουν και έντρομος ο κ. Μπίκος ψέλλιζε: «Συγνώμη, συγνώμη, δεν έπρεπε να το πω αυτό». Οι νομαρχιακοί σύμβουλοι φώναζαν «ντροπή», «δεν είναι εικόνα αυτή», «αυτό είναι πολιτικός πολιτισμός;» και αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ ο κ. Μπίκος, ο οποίος έχει προβλήματα με την καρδιά του, αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» για εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου