4.27.2010

Στη φυλακή δημοτικός σύμβουλος για εικονικά τιμολόγια

Αναστάτωση προκάλεσε στην κοινωνία της Ζακύνθου η εντολή της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών να συλληφθεί και να οδηγηθεί στη φυλακή ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και νυν δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης του Δήμου Αλυκών Ζακύνθου, Κωνσταντίνος Μαλαπέτσας.

Την εντολή να οδηγηθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του, έδωσε προχθές το απόγευμα η αντεισαγγελέας Ζακύνθου μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης, επειδή παραβίασε τους όρους της εγγύησης που του είχαν επιβληθεί μετά την απολογία του για σειρά αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος.

Οπως έγινε γνωστό, κατά του Κωνσταντίνου Μαλαπέτσα και εννέα ακόμη ατόμων, πρώην δημοτικών συμβούλων, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Ζακύνθου για συνέργεια σε υπόθεση έκδοσης εικονικών και πλαστών τιμολογίων από ιδιώτη εργολήπτη, ύψους 1 εκατ. ευρώ, στον Δήμο Αλυκών την περίοδο 1999-2005, σε βαθμό κακουργήματος.

Η υπόθεση έχει να κάνει με την 129/2005 παράνομη απόφαση του τότε δημοτικού συμβουλίου να δεχθεί την αίτηση πληρωμής εργολάβου για έργα που, όπως ισχυριζόταν, είχαν γίνει στον δήμο τα προηγούμενα χρόνια.

Μετά την εισαγγελική εντολή, ο κ. Μαλαπέτσας ένιωσε αδιαθεσία, μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ζακύνθου με καρδιολογικά προβλήματα.

απο την Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου