4.11.2010

Τα χόμπι των πολιτικών και οι παράξενες συλλογές τους

Χρειάζεται πολύ μεράκι για τον αθλητισμό, χώρια τη φυσική κατάσταση, για να κάνει κανείς κουπί επί τέσσερις ολόκληρες ώρες, όπως ο Πρωθυπουργός τη Μεγάλη Παρασκευή, στην ανάπαυλα του Πάσχα. Με προορισμό την Υδρα ο κ. Γ. Παπανδρέου αιφνιδίασε σχεδόν τους πάντες διασχίζοντας για δεύτερη συνεχή φορά με κανόε καγιάκ τα νερά της Ερμιόνης. Και δεν ήταν τίποτα παραπάνω από την ενασχόλησή του με ένα από τα χόμπι του. Χόμπι που καλλιεργούν πολλοί ακόμη πολιτικοί, στα βουνά, στα γήπεδα και στις θάλασσες. Λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, ψαράδες, σκακιστές και ταβλαδόροι, συλλέκτες παραδοσιακών όπλων και ιστορικών κειμηλίων, φωτογράφοι αλλά και μανιακοί του... διαδρόμου σε γνωστά γυμναστήρια της Αθήνας, η Βουλή και η πολιτική είναι γεμάτες από παράξενες ασχολίες.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι υπουργοί, βουλευτές και πάσης φύσεως πολιτευτές ιδρώνουν πάνω σε παρκέ, διαδρόμους, κάτω από μπάρες. Τα πρωτεία κρατεί ο Πρωθυπουργός: αδιαφιλονίκητα ο μεγαλύτερος λάτρης της άσκησης στο πολιτικό στερέωμα καθώς κάνει τζόγκινγκ, ποδήλατο και κανό, κολυμπάει και γενικώς αρέσκεται να ζει με τους καρδιακούς παλμούς στο «κόκκινο». Χάρη στη θητεία του στον θώκο των Εξωτερικών το υπουργείο απέκτησε χώρο άσκησης στο υπόγειο του, ενώ χάρη στο πέρασμά του από γνωστό γυμναστήριο των Αμπελοκήπων η κυβέρνηση απέκτησε την κυρία Τίνα Μπιρμπίλη. Αν και περισσότερο γνωστή για τη συνήθειά της να ξυπνάει στις 6 τα χαράματα για να κάνει πους απς και να σηκώνει βάρη, η υπουργός Περιβάλλοντος διακρίνεται και για την αγάπη της στη φωτογραφία.

Της μόδας

Το στυλ απαιτεί θυσίες, ως εκ τούτου ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος βάζει το i-pod στ΄ αφτιά και τρέχει (πολλά) χιλιόμετρα στο πιο μοδάτο γυμναστήριο της πρωτεύουσας. Αυτόπτες μάρτυρες έχουν καταγράψει ενσταντανέ απείρου κάλλους την περίοδο υποβολής βιογραφικών για κυβερνητικές θέσεις, κατά το οποίο πολίτης ζητούσε επίμονα οδηγίες από τον υπουργό την ώρα του «διαδρόμου». Στον ίδιο ναό άθλησης μέλος είναι ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Τσίπρας, ενώ γυμναστήριο του Κολωνακίου προτιμά ο κ. Κ. Καραμανλής όταν δεν κάνει βόλτες με το φουσκωτό του και δεν κολυμπάει στη Ραφήνα (ως και μήνα Νοέμβριο).
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης μπορεί να μην έχει αθλητικό παρόν, έχει όμως παρελθόν, και μάλιστα λαμπρό, καθώς με πέντε ώρες γυμναστική την ημέρακατά δική του δήλωση- κατάφερε να αναδειχθεί 6ος στον διαγωνισμό body building Μίστερ Ευρώπη.

Ρουά ματ, κερκίδες και αριστοκρατία

Στα χνάρια του Χαρίλαου Φλωράκη, που αγαπούσε άλογα, πύργους και στρατιώτες, ο βουλευτής του ΚΚΕ στην Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Ι. Ζιώγας είναι δεινός σκακιστής- μεταξύ άλλων, αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ενωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης. Η θέση του Γεωργίου Ράλλη στο τραπέζι του μπριτζ, αθλήματος εγκεφαλικού με άρωμα μπουρζουαζίας, μένει κενή.
Αντιθέτως, οι- λαϊκές- ποδοσφαιρικές κερκίδες σφύζουν από ζωή, κυρίως χάρη στην παρουσία γυναικών του ΚΚΕ: η κυρία Αλέκα Παπαρήγα αλλά και η κυρία Λιάνα Κανέλλη (φωτογραφία) δεν κρύβουν την αγάπη τους για τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα η γενική γραμματέας του κόμματος παρακολουθεί ανελλιπώς διεθνείς αναμετρήσεις δείχνοντας ιδιαίτερη αδυναμία στην Μπαρτσελόνα.
Οσο για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, φημίζεται ως αμπελοκαλλιεργητής (γεγονός που τον συνδέει με τον επίσης ευμεγέθη Ζεράρ Ντεπαρντιέ) και οινοπαραγωγός.
Με εφαλτήριο την αγροικία του στην Τζια ο κ. Θ. Πάγκαλος παράγει κρασίκατά κοινή ομολογία- υψηλού επιπέδου αποδεικνύοντας την πληθωρική του διάσταση κάθε φορά που το μοιράζεται με φίλους και συνεργάτες.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου