4.29.2010

Η Ελλάδα στην κορυφή των… κλικς!



Μπορεί να μην έχουν ακόμα προβεί σε κρατήσεις, αλλά εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου από όλο τον κόσμο επιδίδονται στην ενίσχυση του εικονικού προφίλ της χώρας, με τα χιλιάδες «κλικ» αναζητήσεων για ταξιδιωτικές πληροφορίες που πραγματοποιούν καθημερινά.

Παρά τις δημόσιες συζητήσεις για την οικονομική κρίση και τον αντίκτυπο που έχουν στη χώρα, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2010, οι αναζητήσεις μέσω διαδικτύου για διακοπές στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατακόρυφα σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με επίσημα δεδομένα που προκύπτουν από το Google Insights for Search, «ο όρος αναζήτησης "ηλιόλουστες διακοπές" έχει αυξηθεί κατά 300%. Οι όροι που σχετίζονται με το "διακοπές στην Ελλάδα" έχουν αυξηθεί συνολικά κατά 160%.

Οι χρήστες που ενδιαφέρονται να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα φαίνεται ότι προέρχονται πρωτίστως από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, ενώ τα ελληνικά νησιά συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ιντερνετικό ενδιαφέρον τις τελευταίες 90 μέρες είναι η Σκιάθος σε ποσοστό 70%, η Μύκονος κατά 60%, η Σαντορίνη με ποσοστό 40% και η Κρήτη με άλλο ένα 40% επίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου