4.09.2010

Βουτιά στις πασχαλινές κρατήσεις

Η διεθνής και εγχώρια οικονομική κρίση, το Πάσχα, που ήταν φέτος νωρίτερα σε σχέση με άλλες χρονιές, παρότι το καθολικό συνέπεσε με το ορθόδοξο, και οι τιμές σε κάποιες μονάδες που δεν προσαρμόστηκαν στις νέες συνθήκες ήταν οι βασικοί λόγοι για τους οποίους οι δημοφιλέστεροι πασχαλινοί προορισμοί της χώρας μας δεν γνώρισαν τις «πιένες» άλλων εποχών. Σε πολλές περιοχές, δεκάδες ξενοδοχεία έμειναν κλειστά, άλλα προχώρησαν σε δελεαστικές εκπτώσεις και άλλα αναπροσάρμοσαν τελευταία στιγμή τις τιμές τους για να κερδηθεί το στοίχημα της τουριστικής περιόδου, που ουσιαστικά δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Κέρκυρα, Χαλκιδική, Πάτμος, Μύκονος, Σύρος «μέτρησαν» φέτος πολύ λιγότερους επισκέπτες το εορταστικό τετραήμερο.


Μειωμένες μέχρι και κατά 50% σε σχέση με πέρυσι ήταν οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία της Ζακύνθου τις ημέρες του Πάσχα. Οπως λένε οι ξενοδόχοι του νησιού, ο κόσμος φέτος ήταν «κουμπωμένος» και επιφυλακτικός, και λόγω της οικονομικής κρίσης οι επισκέπτες δεν ανταποκρίθηκαν στην έκκληση των τοπικών παραγόντων για φτηνές διακοπές. Τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της επαρχίας λειτούργησαν σε πολλές περιπτώσεις τμηματικά, ενώ στα ξενοδοχεία της πόλης της Ζακύνθου, που τις προηγούμενες χρονιές είχαν πληρότητα σχεδόν 100%, φέτος αυτή δεν ξεπέρασε το 50%!

«Φέτος το Πάσχα, η Ζάκυνθος δεν θύμιζε σε τίποτα τις προηγούμενες χρονιές. Η πτώση στον τουρισμό ήταν ιδιαίτερα αισθητή», ανέφερε στην «Ε» ο δημοτικός σύμβουλος Ζακύνθου, Στάθης Μπετίνης.

Μειωμένες κατά περίπου 20% ήταν φέτος η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Κεφαλονιάς, αλλά και η γενικότερη κίνηση σε σχέση με την περυσινή χρονιά. «Φέτος, το Πάσχα ήταν νωρίς και αυτό επηρέασε τον κόσμο. Η Κεφαλονιά δεν ήταν ποτέ τουριστικός προορισμός τις ημέρες του Πάσχα. Ομως, πάντα υπήρχε σχετική κίνηση. Φέτος, τα πράγματα ήταν μειωμένα λόγω της οικονομικής κρίσης και στο νησί μας ήρθε κόσμος που έχει τα σπίτια του εδώ», ανέφερε στην «Ε» ο νομάρχης Κεφαλονιάς Διονύσης Γεωργάτος. Στην Κέρκυρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, η πτώση στην κίνηση άγγιξε το 35%.

από την Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου