9.27.2009

Στα μούτρα σου... Μαδρίτη!

Το Ρίο ντε Τζανέιρο με το μαγευτικό καρναβάλι του αλλά και τις ατέλειωτες παράγκες των φτωχών ίσως και να αποτελέσει την Ολυμπιακή πόλη για τους αγώνες του 2016.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 2 Οκτωβρίου στην Κοπεγχάγη με υποψήφιες πόλεις, πέρα από το Ρίο, το Τόκιο, τη Μαδρίτη και το Σικάγο.

Το Ρίο, που ελπίζει ότι θα γίνει η πρώτη πόλη της Νοτίου Αμερικής στην ιστορία του θεσμού που θα φιλοξενήσει Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει πάρει ένα μικρό προβάδισμα, παρά την αντιφατικότητα δύο στοιχείων, όπως της προβληματικής οικονομικής κατάστασης αλλά και της υψηλής οικονομικής ανάπτυξης.

Λέγεται ότι τις τελευταίες μέρες υπάρχει μια μικρή αλλά σταθερή υποχώρηση του Σικάγου λόγω απουσίας των οικονομικών εγγυήσεων.Ωστόσο, αν στην Κοπεγχάγη βρεθεί αυτοπροσώπως ο Μπαράκ Ομπάμα, με την ομιλία του και τις επαφές του, μπορεί να επιφέρει την ανατροπή στα προγνωστικά.Μην ξεχνάμε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ προέρχεται από το Σικάγο.
Ωστόσο, στη Δανία, θα βρεθεί -ήδη έχει ανακοινωθεί- και ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα, που μπορεί να μαζέψει με την προσωπικότητά του ψήφους από τον Τρίτο Κόσμο.

Δείτε εδώ όλα τα σήματα και των 4 πόλεων

Θυμίζουμε ότι σημαντικό ρόλο στη νίκη του Λονδίνου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 είχε παίξει τότε η παρουσία στην ψηφοφορία του πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας Τόνι Μπλερ.

Λέτε να έχουμε ένα ντέρμπι ΗΠΑ - Βραζιλίας σε επίπεδο Ομπάμα - Λούλα;
Το Τόκιο υστερεί σημαντικά στη στήριξη του πληθυσμού της πόλης αλλά και της Ιαπωνίας γενικότερα στη διοργάνωση, ενώ η Μαδρίτη αντιμετωπίζει μια σύγχυση ρόλων και αρμοδιοτήτων στο όλο εγχείρημα.

Για παράδειγμα οι κάτοικοι του Τόκιο δεν επιθυμούν τη διοργάνωση στον τόπο τους σε ποσοστό 23,2%, το υψηλότερο ανάμεσα στις υποψήφιες πόλεις.
Τα «όχι» στο Σικάγο φθάνουν το 13,2%, στο Ρίο το 9,2% και στη Μαδρίτη, μόλις το 6,8%.

Η Μαδρίτη αναμένεται ότι θα είναι η πρώτη πόλη που θα τεθεί νοκ άουτ στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας.
Ε, βέβαια με τέτοιο φάσκελο για σήμα τι να περιμένεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου