9.13.2009

Αναδουλειές και στην πορνοβιομηχανία.

Σύμφωνα με τον Economist, καμία από τις προηγούμενες οικονομικές κρίσεις δεν έβλαψε τη βιομηχανία πορνό όσο η σημερινή. Τα έσοδα έχουν πέσει κατά 50% από τα $6 δισ. που σημειώθηκαν το 2007. Οι «ηθοποιοί» πιέζονται να μειώσουν τις αμοιβές τους, και η παραγωγή ταινιών κόπηκε σχεδόν στις μισές. Όπως λέει η βετεράνος του «αθλήματος» Nina Hartley, «πέρσι συμμετείχα σε μια σκηνή κάθε εβδομάδα, ενώ φέτος κάνω μόνο μια το μήνα…». Παρά τη κρίση, η συγκεκριμένη σταρ δεν δέχεται να μειώσει τις απαιτήσεις της που όπως λέει είναι $1.200 για μια στρέϊτ συνεύρεση, πολλοί όμως συνάδελφοί της, το έκαναν ήδη.
Μια νεαρή πρωταγωνίστρια, που μπορεί να ζητούσε $1.000 πριν την ύφεση, τώρα συμβιβάζεται και με $800. Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη για τους άνδρες, που κάποτε εισέπρατταν περίπου $500, ενώ τώρα μετά βίας πιάνουν τα $300. Αν προστεθούν στα παραπάνω και τα έξοδα των υπολοίπων επαγγελματιών που εμπλέκονται στη δημιουργία μιας πορνοταινίας, όπως είναι οι τεχνικοί, ή και αυτά του κόστους της διατροφής, της καρνταρόμπας(!) κλπ. και αν τα συνδυάσουμε με τα δωρεάν κλιπάκια που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό το πώς και το γιατί η βιομηχανία πορνό πνέει τα λοίσθια.

Και όπως λέει φιλοσοφώντας η Nina Hartley: «Το πορνό είναι πλέον όπως τα πατατάκια τσιπς, παντού και πάμφθηνα. Τα καταναλώνεις και αμέσως τα πετάς…».

από www.economist.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου