9.17.2009

Πραγματικός τρόμος σε εικονικό κόσμο.

Κάθε μέρα, τουλάχιστον 750 χιλιάδες πορνόφιλοι «καραδοκούν» στο Διαδίκτυο και τα chat rooms, προκειμένου να δελεάσουν με διάφορους τρόπους μικρά παιδιά που έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Την ίδια στιγμή, στο Διαδίκτυο υπάρχουν αναρτημένες περισσότερες από τέσσερα εκατομμύρια ιστοσελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο που παρουσιάζει παιδιά ή άτομα πολύ νεαρής ηλικίας, σύμφωνα με σχετική καταμέτρηση της UNICEF.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις της Ναγιάτ Μ. Μαάλα, ειδικής εισηγήτριας του ΟΗΕ για θέματα πώλησης παιδιών, πορνείας με παιδιά και παιδικής πορνογραφίας:
«Σε παγκόσμιο επίπεδο οι πορνογραφικές σελίδες στο Internet που εκθέτουν παιδάκια, έχουν πολλαπλασιαστεί. Υπάρχουν πάνω από 750 χιλιάδες αρπακτικά του σεξ που είναι μονίμως συνδεδεμένα με το Internet. Παράλληλα, οι πορνογραφικές εικόνες με παιδιά γίνονται όλο και πιο τρομερές, προκαλώντας απίστευτο σοκ».

Πάνω από τουλάχιστον 200 νέες φωτογραφίες τέτοιου είδους μπαίνουν καθημερινά στο Internet και κυκλοφορούν ελεύθερα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ που εκτιμά ότι η αγορά διακίνησης και πώλησης τέτοιων φωτογραφιών αποφέρει ετησίως από 2 έως και 13 δισεκατομμύρια ευρώ. Για να ελεγχθεί αποτελεσματικά το Διαδίκτυο και για να προστατευτούν τα ανήλικα θύματα των παιδόφιλων, η κ. Μαάλα προτείνει -κατ αρχήν- σε κάθε κράτος να υιοθετήσει τον ορισμό ότι το παιδί "είναι ανθρώπινο πλάσμα κάτω των 18 ετών".
Ένα παιδί κάτω των 18 χρόνων, υπενθύμισε η κ. Μαάλα, δεν είναι σε θέση να συμφωνεί για την σεξουαλική έκθεσή του, όπως είναι η ιντερνετική πορνογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου