9.14.2009

Ποια είναι η χειρότερη βρισιά που ειπώθηκε ποτέ, στην ιστορία του αθλητισμού?

Σύμφωνα με την έγκυρη βρετανική Times, που επιχείρησε να συλλέξει τις 50 καλύτερες, αλλά με την αρνητική τους έννοια, οι βαρύτερες κουβέντες που ειπώθηκαν ποτέ ήταν εκείνες που ξεστόμισε ο Μάρκο Ματεράτσι, στο πρόσωπο του Ζινεντίν Ζιντάν, στον τελικό του Μουντιάλ.

«Δεν έχει καμιά σημασία εάν του 'βρισε τη μάνα, την αδελφή, τη σύζυγο, την αρραβωνιαστικιά (;) ή εάν τον αποκάλεσε τρομοκράτη. Το βέβαιο είναι ότι θα πρέπει να του είπε κάτι πολύ χοντρό, διαφορετικά ο Ζιντάν δεν θα 'φτανε ποτέ στο σημείο ν' αντιδράσει μ' εκείνο τον τρόπο», ήταν η επίσημη εξήγηση του Πάτρικ Κιντ, αρθρογράφου για τους «Times» της εν λόγω έρευνας.

Στο Νο2 της ειδικής κατάταξης βρίσκουμε, και δικαίως, μία ξεκαρδιστική: «Γιατί είσαι τόσο πολύ χοντρός;», ρώτησε ο Αυστραλός Μακ Γκραθ, τον Μπραντ από τη Ζιμπάμπουε, κατά τη διάρκεια αγώνα κρίκετ. «...Μα γιατί, κάθε φορά που πάω με τη γυναίκα σου, μου δίνει μετά κι ένα μπισκοτάκι».

Σε αγώνα... πινγκ πονγκ, με μπηχτές και διαφόρων ειδών μαχαιριές εξελίχθηκε κι ένα ακόμη παιχνίδι κρίκετ, ανάμεσα στον Αυστραλό Ροντ Μαρς και τον Αγγλο Ιαν Μπόθαμ: «Τι κάνουν η γυναίκα σου και τα παιδιά μου;», είπε ο πρώτος στον δεύτερο. «Η γυναίκα μου μια χαρά, τα παιδιά σου, όμως, καθυστερημένα»...

Βαρύτατο θεωρήθηκε και το σχόλιο του δημοσιογράφου Νικ Χάνκοκ, μία ημέρα μετά το γκολ από 40 μέτρα (από τον Ροναλντίνιο), που δέχτηκε ο Ντέιβιντ Σίμαν στο Μουντιάλ 2002 με τη Βραζιλία: «Εάν ο πατέρας του είχε φορέσει προφυλακτικό, ίσως σήμερα να είμαστε εμείς οι παγκόσμιοι πρωταθλητές».

Στο Νο37 η απάντηση του προπονητή της Αρσενάλ, Αρσέν Βενγκέρ, στον τεχνικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αλέξ Γέργκιουσον, στη δήλωσή του «η ομάδα μου είναι η καλύτερη του πρωταθλήματος». «Ολοι πιστεύουν ότι η γυναίκα τους είναι η πιο όμορφη, αλλά δεν είναι», απάντησε ο Αλσατός.

Δεν θα μπορούσε ν' απουσιάσει και το «Hijo de puta» (πουτάνας γιε), του Ντέιβιντ Μπέκαμ, την πρώτη του χρονιά στη Μαδρίτη, προς τον επόπτη ενός αγώνα πρωταθλήματος της Ρεάλ. «Ζητάω συγγνώμη: άκουγα τους συμπαίκτες μου να το λένε και το 'πα κι εγώ, χωρίς όμως να ξέρω τι σημαίνει», δικαιολογήθηκε ο Αγγλος αμέσως μετά την, εύλογη, κόκκινη κάρτα. Σαν του Ματεράτσι όμως, καμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου