9.12.2009

''When Borat came to town''

Λέγομαι Carmen, ειμαι 17 χρονων και μενω στο Glod, ενα χωριό Ρομά, στη σκιά των Καρπαθίων βορειοδυτικά απ το Βουκουρεστι.Ονειρεύομαι μια ζωή, μακριά από το χωριο μας, οπου τιποτα δεν συμβαινει.Η ζωή εδω είναι σκληρή. Τα αλογα και γαϊδουράκια είναι τα μονα μεταφορικα μας μεσα. Οι περισσότεροι άνθρωποι στο χωριο μαζευουν παλιοσίδερα, ή δουλευουν οπως μπορουν σε κατι αγονα κομματια γης..
Μια μερα, τρία χρόνια πριν, ηρθε εδω ενα συνεργειο απο το Hollywood για να κάνει ένα "ντοκυμαντέρ" για τη ζωή μας, και εδωσαν σε οσους απο τους 1.000 κατοίκους, συμμετείχαν, σαν αμοιβη € 3.
Ο ψηλός, ξερακιανός παρουσιαστής με μουστακι μας φάνηκε λίγο περίεργος στις απαιτησεις του, αλλα τι ξερουμε κι εμεις απο τους τρόπους του κόσμου της τηλεόρασης; Δεν σκεφτηκαμε να πουμε τιποτα όταν ο "Borat", (που δεν ξεραμε οτι ηταν ο κωμικος Sacha Baron Cohen), επεμενε να βαλει μια αγελάδα μεσα σ ένα από τα σπίτια μας, για να γυρισει μια σκηνη, ή επεμενε να μεταφερθει πανω σ ένα αυτοκίνητο, που ενω μπορουσε να κινηθει, αυτος επέμενε να το δειξει οτι τραβιέται απο ένα άλογο!

Δεν ξεραμε τιποτα για τον τον Βοrat. Λυπηθηκαμε oμως, πολυ, όταν ειδαμε, μετα, ότι η ταινία που ηταν για το τοπο μας, τελικα ηταν το δηθεν χωριο του Βοrat, στο Καζακστάν και ότι οι περισσοτεροι απο εμας, που πηραμε μερος στη ταινια, εμφανιστηκαμε με τον χειροτερο προσβλητικό, τρόπο.
Ένα απ τα κορίτσια του χωριου μας "εμφανιζεται" σαν αδελφή του Borat και αυτος την περιεγραψε σαν "τη νουμερο τεσσερα πόρνη στο σύνολο των κοριτσιων του Καζακστάν". Μια γρια παίζει, (χωρις να το ξερει), το ρολο της 47χρονης "μητερας" του Borat! Ο μηχανικός του χωριου μας εμφανιστηκε απο τον Borat σαν "ο ανθρωπος που κανει τις αμβλωσεις της περιοχης", οπως και αλλα πραγματα που ειπωθηκαν και μας στεναχωρεσαν πολυ.....Ολοι μειναμε με το στομα ανοικτο, οταν ειδαμε τη ταινια, αργοτερα, στη μοναδικη τηλεοραση του χωριου.....

Σημ.
Με τη βοήθεια δυο ξενων δικηγορων καποιοι συμφωνησαν στο χωριο να μηνύσουν την 20th Century Fox για 30 εκατομμύρια $. Θα κερδίσουν, ομως, τη δίκη και θα επιστρέψει, αραγε, ο Βorat για να ζητήσει συγγνώμη στο χωριο;
Η απαντηση στο ...Ολλανδικο ντοκυμαντέρ παραγωγης 2008 (''When Borat came to town'')

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου