9.26.2009

Τα πιο διάσημα logos συγκροτημάτων (και οι ιστορίες γύρω απ' αυτά)


Aerosmith
Σχεδιασμένο απ' τον πρώτο κιθαρίστα της μπάντας, Ray Tabano, ο οποίος το παρουσίασε για πρώτη φορά το 1974, στο οπισθόφυλλο του άλμπουμ “Get Your Wings”.

The Beatles
Το σχεδίασε το 1963 ο Ivor Arbiter, ο ντράμερ που πούλησε στον Ringo Starr το σετ από ντραμ πάνω στο οποίο τυπώθηκε κατόπιν, έτσι ώστε να το βλέπουν οι θεατές.

Metallica
Ο ίδιος ο James Hetfield σχεδίασε το logo, το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις business cards (!) του συγκροτήματος, το 1981.


Queen
Το σχεδίασε ο ίδιος ο Freddie Mercury, ο οποίος, έχοντας πάθος με την αστρολογία, έβαλε γύρω απ' το αρχικό γραμμα "Q" τα 4 ζωδιακά σύμβολα των τεσσάρων μελών της μπάντας.

AC/DC
Το σχεδίασε ο Bob Defrin, creative art director της δισκογραφικής τους εταιρίας, Atlantic Records κι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο εξώφυλλο του άλμπουμ τους “Let There Be Rock”, το 1977.

The Who
Σχεδιασμένο απ' τον Brian Pike το 1964, στο απόγειο της δόξας των mods, της νεολαιίστικης ομάδας στην οποία ανήκε, τυπικά, το συγκρότημα.

Rolling Stones
Ο θρύλος λέει πως το σχεδίασε ο ίδιος ο Andy Warhol, αλλά η ιστορική αλήθεια είναι πως σχεδιάστηκε από τον βρετανό γραφίστα John Pasche, ο οποίος πληρώθηκε για τη δουλειά του αυτή μόλις 300 λίρες.

Nine Inch Nails
Το σχεδίασε ο ίδιος ο ιδρυτής της (και μόνιμο μοναδικό της σταθερό μέλος) Trent Reznor, εμπνεόμενος απ' το εξώφυλλο του άλμπουμ “Remain in Light” των Talking Heads.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου